Undgå bakterier og dårlig lugt i bilen

april 20, 2020
Del på:

Forårets komme er en god anledning til at få tjekket bilens aircondition, eventuelt sammen med overgangen til sommerdæk. Det handler ikke blot om komfort, bedre sikkerhed og økonomi, men faktisk også om et sundt indeklima.

Et service af bilens aircondition-/klimaanlæg er med til at sikre afkøling og afdugning af din bil. Samtidig undgår du bakterier, som kan fremkalde allergi, ondt i halsen og snue samt lugtgener.

Inde i anlægget flyder et kølemiddel, som skal suppleres. Selv med et nyt airconditionanlæg kan der sive op til 10% af kølemidlet ud årligt. Det er helt normalt, men det medfører forringet køleeffekt – og da der sammen med kølemidlet flyder en olie med, som smører pakninger, kompressor og andre vitale dele, er der en risiko for udtørring af disse. Det forøger risikoen for skader og deraf følgende reparationsomkostninger.

Der er altså rigtig god økonomi i at få tjekket din bil før sommersæsonen og ferietiden.

Service hvert andet år

Som en tommelfingerregel siger vi, at bilens airconditionanlæg skal tjekkes én gang årligt og serviceres hvert andet år. Ved service bliver din bils klima-/ airconditionanlæg suget tomt og tørret via vakuum. Derefter bliver der lavet en sugetest, og der bliver påfyldt kølemiddel, som – afhængig af bilmodel og alder – skal være af typen R134A eller R1234yf.

4 fordele ved et toptrimmet aircondition-/klimaanlæg

1. Mindsket risiko for nedslidning giver forlænget levetid på anlægget
2. Fuld udnyttelse af anlægget giver mindre brændstofforbrug
3. Nyt pollenfilter giver bedre indeklima (sundhedsgevinst)
4. Bedre kørekomfort og dermed øget sikkerhed

Der er forskel på kølemidler

Der findes to typer kølemidler til personbiler. R134A var engang dominerende, men er ved at blive udfaset til fordel for et produkt, som har en mindre effekt på den globale opvarmning. Det nye kølemiddel hedder R1234yf og blev af flere bilproducenter introduceret til nye bilmodeller i 2011. R134A bliver stadig brugt i ældre biler, men er forbudt i biler fremstillet fra 2017.

Din lokale AutoMester servicerer airconditionanlæg på alle bilmærker.

Tags: AirconditionServiceTips
Del på:
Populære blog artikler
Populære tags