For værksteder

Login til Medlemssiden

Vil du vide mere om at være AutoMester værksted?

Bliv AutoMester

Undgå bakterier og dårlig lugt i bilen

Forårssæsonen er det ideelle tidspunkt til at sikre, at din bils aircondition fungerer optimalt, især i forbindelse med skiftet til sommerdæk. Dette er afgørende ikke kun for at forbedre komfort og sikkerhed, men også for at opretholde et sundt indeklima.

Del på

Shutterstock 1054476086

Regelmæssig service af bilens aircondition-/klimaanlæg er med til at sikre effektiv afkøling og afdugning af din bil.

Samtidig undgår du bakterier, som kan fremkalde allergiske reaktioner, ondt i halsen og snue, samt ubehagelige lugtgener.
 
Inde i anlægget cirkulerer et kølemiddel, som med tiden kan gå tabt. Selv i et nyt airconditionanlæg kan op til 10% af kølemidlet forsvinde årligt. Det er helt normalt, men det resulterer i nedsat køleeffekt. Sammen med kølemidlet cirkulerer en vigtig smørende olie, der bevarer pakninger, kompressor og andre vitale dele. Uden tilstrækkelig olie kan der opstå udtørring, hvilket øger risikoen for skader og de deraf følgende reparationer.
 
Der er derfor rigtig god økonomi i at få tjekket din bil inden sommersæsonen og ferieperioden.

 
Service hvert andet år

Som en generel tommelfingerregel anbefaler vi, at din bils airconditionanlæg kontrolleres én gang årligt og serviceres hvert andet år. Ved service tømmes og tørres bilens klima-/airconditionanlæg ved hjælp af vakuum. Derefter udføres en sugetest, og der bliver påfyldt det nødvendige kølemiddel, som varierer afhængigt af bilmodel og alder og kan være enten R134A eller R1234yf.

4 fordele ved et velvedligeholdt aircondition-/klimaanlæg:

1. Mindsket risiko for nedslidning giver forlænget levetid på anlægget
2. Maksimal udnyttelse af anlægget, hvilket resulterer i lavere brændstofforbrug
3. Nyt pollenfilter forbedrer indeklimaet og bidrager til din sundhed
4. Øget kørekomfort, hvilket resulterer i forbedret sikkerhed

Der er forskel på kølemidler

Der findes to typer kølemidler til personbiler. Tidligere var R134A det mest udbredte kølemiddel, men det erstattes gradvist af et mere miljøvenligt alternativ, R1234yf, som har en mindre indvirkning på den globale opvarmning. R134A anvendes stadig i ældre biler, men er blevet forbudt i biler, der er blevet fremstillet fra 2017 og fremefter.
 
Din lokale AutoMester tilbyder airconditionanlægsservice til alle bilmærker.

Book tid ved dit nærmeste værksted

Book tid
Airconditionservice 2

Flere tips og tricks

Trustpilot