For værksteder

Login til Medlemssiden

Vil du vide mere om at være AutoMester værksted?

Bliv AutoMester
Aircondition Top Banner

Service af bilens aircondition

Et service af bilens aircondition-/klimaanlæg er med til at sikre afkøling og afdugning af din bil. Får du samtidig renset anlægget og skiftet pollenfilteret, undgår du bakterier, som kan fremkalde allergi, ondt i halsen og snue samt lugtgener.

Vi siger som en tommelfingerregel, at bilens airconditionanlæg skal tjekkes én gang årligt og serviceres hvert andet år.

Fordele ved et serviceret aircondition-/klimaanlæg:

  • Mindsket risiko for nedslidning giver forlænget levetid på anlægget
  • Fuld udnyttelse af anlægget giver mindre brændstofforbrug
  • Nyt pollenfilter giver bedre indeklima 

Kontakt dit lokale AutoMester værksted og bestil tid til service og rens. Vi har altid konkurrencedygtige priser.

Kontakt værksted

Fårensetanlægget

Få renset anlægget

Hvis du oplever lugtgener fra ventilationsanlægget, kan det skyldes snavs, urenheder eller bakteriedannelse i systemet med risiko for infektion af luftvejene og øjengener.

Problemet kan afhjælpes ved at sprøjte en rensevæske ind i ventilationsanlægget, som renser kølefladerne og de indvendige dele. Kontakt din AutoMester og få et godt tilbud på rens af bilens ventilationsanlæg.

Airconditionservice TH

Op til 10% af kølemidlet kan sive ud årligt

Selv med et nyt airconditionanlæg kan op til 10% af kølemidlet sive ud årligt. Det er helt normalt, men det medfører forringet køleeffekt og kan på længere sigt give risiko for kompressorskader. Desuden sidder der et tørfilter, som fjerner fugt og urenheder fra kølemidlet. Dette filter bør også kontrolleres og evt. udskiftes.

Svind af kølemidlet skyldes, at der er samlinger samt overgange fra aluminiumsrør til gummislanger. Disse materialer er aldrig 100% tætte, og derfor vil man opleve svind af kølemiddel.

Til sammenligning er f.eks. et køleskab en fast installation, som enten er loddet eller skruet sammen, hvorfor der ikke forekommer svind her.

Kabinefilteret skal også udskiftes regelmæssigt, så det effektivt kan filtrere støv, pollen og bakterier fra luften.

Så det er en god idé at lade værkstedet kigge på dit aircondition-/klimaanlæg, så det holdes velplejet og toptrimmet.

 

 

Trustpilot