For værksteder

Login til Medlemssiden

Vil du vide mere om at være AutoMester værksted?

Bliv AutoMester
Baglys (1)

Montering af permanent baglys

Glemmer du nogle gange at tænde baglygterne, når sigtbarheden kræver det? Vil du gerne være sikker på, at baglyset automatisk er tændt, når du færdes i trafikken? AutoMester har en løsning til dig, der sikrer permanent baglys på bilen ved tænding, så baglygterne altid er tændt, når bilen er det. Det permanente baglys kan eftermonteres på langt de fleste biler.

Med permanent baglys på bilen er du sikker på ikke at glemme baglyset på din bil. Så ved du, at du altid er synlig i trafikken. Kontakt dit lokale AutoMester værksted og hør hvilken løsning, der findes til netop din bil.

Kontakt værksted

Motorvej

Vi har løsningen

En bil uden lys i baglygterne kan være svær at få øje på, især i regn, tåge eller skumringslys i dagens første og sidste timer. Alligevel kører rigtig mange bilister rundt i en bil, der er mørklagt på bagenden.

Rådet for Sikker Trafik anbefaler, at man, hvis man har en bil, der ikke automatisk tænder baglygterne, når det bliver mørkt, får lavet en permanent løsning.

Nogle nyere bilmodeller kan omkodes, så baglygterne tændes automatisk, så snart motoren startes – men det er langt fra alle. Hvis din bil ikke har den mulighed, så findes der en anden løsning, der virker til langt de fleste biler på markedet. En simpel eftermontering af en lille kontrolboks sikrer på samme måde, at bilens baglygter altid tændes, når motoren startes.

Permanent baglys kan eftermonteres på de fleste biler, så lygterne automatisk tænder, når bilen startes. Du kan kontakte din lokale AutoMester for at få en pris til netop din bil.

Det siger loven

Ifølge loven skal du i Danmark i dag kun køre med kørelys foran på din bil i dagtimerne og tænde nærlyset, når det bliver lygtetændingstid. Baglyset, som altid tænder, når nærlyset tænder, skal således være tændt i lygtetændingstiden, som er fra solnedgang til solopgang samt når du kører gennem en tunnel, eller der er nedsat sigtbarhed f.eks. ved regn, sne eller tåge.

Under de nævnte forhold med nedsat sigtbarhed er det ulovligt at køre uden baglys – og overtrædelser straffes med en bøde på 1.000 kroner. Men langt mere ubehageligt: Du udsætter dig selv, dine passagerer i bilen samt dine medtrafikanter for unødvendig risiko.

Det Siger Loven

Se videoen om montering af automatisk baglys hos AutoMester

 

Trustpilot