Typiske fejl på din bils bremser

november 22, 2016
Del på:

Et velfungerende bremsesystem er et vitalt element, når det gælder sikkerhed på landevejen – især i den mørke og kolde årstid. Derfor er det en rigtig god idé, allerede i det tidlige efterår, at få kontrolleret om din bils bremser er efterårs- og vinterklare.

Bremserne sidder i sagens natur temmelig udsat. De er placeret på bilens underside og får masser af vand, slud og snavs, der hvirvles op af hjulene. Til gengæld er de robuste og tilpasset det barske miljø.

Alligevel viser undersøgelser, at op mod hver 5. bil kører rundt med bremsefejl.

Nysynet betyder ikke langtidsholdbar

John Rasmussen fra Asaa Auto fortæller, at mange bilister bliver overraskede, når de får at vide, at deres nysynede bil trænger til at få lavet bremser.

”Det at en bil passerer gennem et syn, er ikke nogen garanti for, at der er nævneværdig belægning tilbage på bremserne. Det betyder blot, at bilen i synsøjeblikket lever op til lovens mindstekrav. Derfor er det en god idé at få tjekket bilens bremser før vinteren – også selv om den er nysynet” forklarer han.

Der er altså gevinst både på sikkerhed og kørekomfort, hvis bremserne er i orden. Men hvad er symptomerne, hvis de ikke er det?
 

Sådan opdager du fejl på dine bremser

Der kan være mange symptomer på, at en bils bremser ikke virker optimalt. De mest hyppige er:

Nedsat bremsekraft: Du skal træde hårdere på pedalen for at få en fornuftig bremseeffekt. Bremselængden forøges kritisk. Det kan skyldes nedslidte bremseklodser eller fejl på bremsepumpe eller rør.

Skurrende lyde ved bremsning: Skyldes ofte nedslidte bremseklodser og slidte eller rustne bremseskiver.

Rystelser ved opbremsning: Skæve bremseskiver.

Spild af eller stort forbrug af bremsevæske: Utætte bremseslanger eller bremserør. 

En del fejl på bremsesystemet kan dog kun opdages ved et tjek på værkstedet. Der vil altid være god økonomi i at få bremserne gået efter og rengjort, smurt og repareret, inden problemerne vokser sig store. Rent sikkerhedsmæssigt vil det naturligvis også være hensigtsmæssigt.
 

Aftal et eftersyn

Overalt i landet er AutoMesters værksteder klar til at give din bils bremser en kærlig hånd – så du trygt kan køre efteråret og vinteren i møde.

Tags: Bremser
Del på:
Populære blog artikler
Startkabler - sådan bruger du dem
Kend bilens advarselslamper
Dækstørrelser - hvad betyder tallene?
Har dæk en udløbsdato? Sådan tjekker du dækkets alder
Kølervæske er vigtig for din bils tilstand
Populære tags
TipsDækFaktaTjek selvSikkerhed