For værksteder

Login til Medlemssiden

Vil du vide mere om at være AutoMester værksted?

Bliv AutoMester

Sådan undgår du bøder, buler og personskader

Hvert år overrasker mørket og vejret mange bilejere, og manglende forberedelse til vinteren kan have dyre og farlige konsekvenser.

oktober 17, 2023

Del på

Bil Tåge Uden Lys Shutterstock 1661714047

Forbered din bil til vinteren og undgå bøder og farlige situationer

Hvert år overrasker mørket og vejret mange bilejere, og undladelse af forberedelse til vinteren kan have dyre og farlige konsekvenser. AutoMester tilbyder råd og tiltag for at spare bilister fra bøder og potentielt farlige situationer i den kolde årstid.

Vintermørket i Danmark er her allerede, og snart vil frostgraderne følge efter. Som bilejer indebærer dette en øget opmærksomhed på din bil, da skiftet til vintersæsonen præsenterer forskellige udfordringer, som man måske overser i en travl hverdag.

En af de mest alvorlige udfordringer ved vintersæsonen vedrører baglygter på din bil. Mange tror fejlagtigt, at baglygterne tænder automatisk, men dette er ikke altid tilfældet. At køre uden tændte baglygter i mørke, sne, regn eller tåget vejr kan ikke blot udløse bøder på op til 1.000 kroner, men også skabe farlige situationer på vejene.

Jan Ankersen, kædechef i AutoMester, udtaler: "I værste fald kan manglende baglygter føre til personskader. Vi har set alvorlige ulykker som følge af påkørsler bagfra. Lastbilchauffører er især bekymrede for at køre op bag i en bil uden tændte baglygter."

For at undgå denne risiko opfordrer Jan Ankersen bilister til at forstå deres bils belysning og manuelt tjekke baglygterne, da de ikke altid tændes automatisk. Han nævner også, at et lokalt værksted kan installere en enhed, der aktiverer baglygterne automatisk, hvilket kan spare bilejere besværet med manuel kontrol.

Bag duggede ruder

Ruderne dugges til på kolde morgener, hvilket reducerer synligheden og skaber farlige situationer. For at undgå dette råder Jan Ankersen bilejere til at starte bilen i god tid og indstille blæseren mod forruden, tænde elbagruden og aktivere varmen i sidespejlene for at opnå optimal udsyn.

Vinterdæk- det er nu 

Når det kommer til skift til vinterdæk, er tidspunktet nu. Jan Ankersen råder bilejere til at booke tid til skift til vinterdæk i god tid, da efterspørgslen stiger betragteligt, når de kolde temperaturer rammer. Han understreger også, at vinterdæk anbefales ved temperaturer så høje som syv plusgrader, hvilket allerede forekommer i november.

Mange bilejere har defekt batteri

Et andet udbredt problem blandt bilejere er defekte batterier. Analyser fra AutoMester viser, at en betydelig andel af danske biler på værkstederne har batteriproblemer. Jan Ankersen opfordrer bilister til at få tjekket batteriets tilstand, da batteriet spiller en central rolle for bilens ydeevne i vinterperioden.

Endelig fremhæver Jan Ankersen vigtigheden af at opretholde en større sikkerhedsafstand mellem køretøjer i vinterperioden for at undgå farlige situationer på de glatte veje.

Book tid ved dit nærmeste værksted

Book tid
Book Tid Large 2X

Flere tips og tricks

Trustpilot