For værksteder

Login til Medlemssiden

Vil du vide mere om at være AutoMester værksted?

Bliv AutoMester

Kølervæske er vigtig for din bils tilstand

En vigtig del af at holde din bil i topform er at sikre, at motoren ikke overophedes.

Del på

Koelervaeske (1)

Undgå overophedning: Tjek og udskift din bils kølervæske regelmæssigt

En vigtig del af at holde din bil i topform er at sikre, at motoren ikke overophedes. Manglende kølervæske kan føre til alvorlige problemer med motorens ydeevne og brændstofforbrug.

Kølervæsken spiller en central rolle i bilens kølesystem ved at forhindre overophedning af motoren. Normalt består kølervæsken af en blanding af vand og glykol for at beskytte mod frostskader. Ud over dette indeholder den typisk additiver, der beskytter kølesystemet mod rust og korrosion.

Over tid nedbrydes disse additiver og kan medføre skadelig korrosion i kølesystemet. For at undgå dette anbefales det at udskifte kølervæsken mindst en gang om året.

Selvom det er muligt at udføre udskiftningen af kølervæsken selv, anbefales det at overlade opgaven til dit lokale værksted. Dette reducerer risikoen for forurening og sikrer en korrekt udført opgave. Det er afgørende at huske, at kølervæske under ingen omstændigheder må hældes i kloakken eller udledes på jorden.

Kontrol af kølervæskeniveau

For at undgå overophedning og motorproblemer er det vigtigt at jævnligt kontrollere kølervæskeniveauet på din bil. På den måde kan du sikre, at din bil altid har tilstrækkelig kølervæske.

I vores instruktionsvideo nedenfor viser vi, hvordan du nemt selv kan tjekke kølervæskeniveauet på din bil. Følg disse trin regelmæssigt for at opretholde din bils optimale ydeevne og forhindre overophedning.

 

Flere tips og tricks

Trustpilot