For værksteder

Login til Medlemssiden

Vil du vide mere om at være AutoMester værksted?

Bliv AutoMester

Hvorfor vinterdæk?

Vinterdæk og sommerdæk er fundamentalt forskellige, og at forstå deres egenskaber er afgørende for din sikkerhed på vejene.

Del på

Dæk M Sne 02A1339K

Forstå vigtigheden af vinterdæk og hvornår du skal skifte til dem

Vinterdæk og sommerdæk er fundamentalt forskellige, og at forstå deres egenskaber er afgørende for din sikkerhed på vejene.

Hvordan fungerer vinterdæk

Vinterdæk forbliver fleksible og bløde, selv når temperaturen falder, takket være en speciel gummiblanding og mønsterdesign. Dette gør dem i stand til at levere optimalt vejgreb og trækkraft i vintervejr. Så snart uret stilles til vintertid, eller temperaturen falder under 7˚C, er det tid til at overveje skift til vinterdæk. Dette skridt forbedrer din køresikkerhed markant, især i glatte forhold.

Fordele ved Vinterdæk

  • Optimalt vejgreb og trækkraft: Vinterdæk bibeholder vejgrebet på glatte overflader takket være deres lameller, mens gummiet forbliver fleksibelt ved lave temperaturer.
  • Reduceret risiko for akvaplaning: Dybe riller og effektiv vandafledning i mønsteret forhindrer akvaplaning ved fjernelse af vand og slud.
  • Højere sikkerhed på alle vintervåde veje: Materialernes kombination og mønsterdesignet giver forbedret sikkerhed på alle typer vinterveje, herunder sne, slud, is og kolde/tørre veje.

Fordele ved at skifte mellem Sommer- og Vinterdæk

Investeringen i vinterdæk er beskeden i forhold til fordelene for din sikkerhed i vinterperioden. Dine sommerdæk slides mindre, og dermed sparer du på omkostningerne ved ikke at bruge dem hele året rundt. Sammenlignet med udgifterne ved slid på sommerdæk hele året, bliver de marginale omkostninger ved vinterdæk opvejet af besparelserne og forbedringen i sikkerhed.

Flere tips og tricks

Trustpilot