For værksteder

Login til Medlemssiden

Vil du vide mere om at være AutoMester værksted?

Bliv AutoMester

Høje renter og lang leveringstid 

Hold den gamle bil kørende og vent med at købe ny.

Del på

Large Article Enklet Og Lokalt 2X
I 2023 står bilejere over for stigende renter, der gør det dyrere at finansiere en ny bil. Samtidig fører lange leveringstider på nye køretøjer til usikkerhed omkring bilkøb. AutoMester anbefaler derfor, at du overvejer at forlænge levetiden på din nuværende bil for at spare penge.

Mange har bemærket, at omkostningerne ved at låne penge til bilkøb er steget, hvilket påvirker den samlede pris for en ny bil. Derudover kan økonomisk usikkerhed som følge af inflation og recession påvirke beslutningen om at købe en ny bil. Derfor kan det være en klog beslutning at vurdere, om din nuværende bil kan fortsætte i endnu et år. Selv hvis du beslutter at erhverve en ny bil, kan du stå over for lang leveringstid på grund af mangel på reservedele.

Jan Ankersen, kædechef i AutoMester, siger: "I øjeblikket har vi en verdenssituation, der gør det svært at levere nye biler på grund af mangel på forskellige reservedele. Det giver en meget lang leveringstid på din nye bil,” siger han og fortsætter ”derfor har jeg en klar opfordring til danskerne: Hold familiebilen kørende et år eller to mere. Det vil spare dig penge.”

Selvom reparationsomkostningerne måske stiger med alderen på din bil, vil værditabet på bilen blive mindre. Ifølge data fra Bilbasen oplever de mest populære bilmodeller fra de mest efterspurgte mærker et værditab på over 40% i de første fire år. Derfor er det især, når din bil er over fire år, at vedligeholdelse og reparationer kan have en positiv økonomisk indvirkning.

Ud over økonomiske fordele er der også miljømæssige fordele ved at holde din nuværende bil i god stand, da produktionen af nye biler ofte medfører en betydelig miljøbelastning.

Tillid til mekanikeren er afgørende

Det er dog vigtigt at bemærke, at i visse tilfælde kan reparationsomkostningerne være så høje, at det ikke længere giver mening at bevare den gamle bil. Dette gælder især, hvis der er alvorlige problemer med bilens gearkasse eller motor. I sådanne tilfælde er det afgørende at vælge en mekaniker, du har tillid til, for at træffe den rette beslutning.

“Hvis du er i tvivl om, du skal vælge at reparere eller skifte bilen ud, så spørg din lokale mekaniker. Vælg et værksted du stoler på, så du får den rigtige rådgivning. Din mekaniker kan også hjælpe med at lave beregninger ud fra dit kørselsmønster og behov, så I sammen kan træffe den helt rigtige beslutning,” fortæller Jan Ankersen.

Serviceaftaler kan give ro i økonomien

For dem, der kører i brugte biler, kan frygten for uforudsete udgifter være overvældende. Heldigvis tilbyder flere værksteder nu serviceaftaler, der dækker langt de fleste typer reparationer for et fast månedligt beløb.

"Serviceaftaler giver vores kunder tryghed i visheden om, at de kan komme ind med deres bil uden at modtage en stor regning bagefter. Vi oplever, at dette tilbud bliver stadig mere populært," siger kædechefen.
Hos AutoMester kan du også oprette et AutoMester KontoKort, der giver dig mulighed for at sprede betalingerne for dit værkstedsbesøg over flere måneder.

De forskellige løsninger sigter mod at reducere usikkerheden ved at køre i en brugt bil, og det er særligt relevant i den nuværende tid. Så før du træffer beslutningen om at investere i en ny bil, er der flere gode grunde til at genoverveje denne beslutning," siger Jan Ankersen.

Book tid ved dit nærmeste værksted

Book tid
Book Tid Large 2X

Flere tips og tricks

Trustpilot