Høje renter og lang leveringstid

maj 10, 2023
Del på:

Hold den gamle bil kørende og vent med at købe ny

Stigende renter gør det dyrere at låne til en ny bil, og lange leveringstider skaber usikkerhed omkring bilkøbet i 2023. Derfor anbefaler AutoMester, at du som bilejer holder på din gamle bil et år mere, for der kan faktisk være gode penge at spare.

De fleste har bemærket, at det er blevet dyrere at låne penge, og det sender den samlede pris på din nye bil i vejret. Desuden skaber inflation og recession usikkerhed omkring den enkeltes privatøkonomi. Det kan derfor være en god ide at overveje, om den gamle bil ikke lige kan holde et år mere. For selvom du beslutter at købe ny bil, kan udsigterne til duften af ny bil være lange. Det fortæller Jan Ankersen, kædechef i AutoMester.

”I øjeblikket har vi en verdenssituation, der gør det svært at levere nye biler på grund af mangel på forskellige reservedele. Det giver en meget lang leveringstid på din nye bil,” siger han og fortsætter ”derfor har jeg en klar opfordring til danskerne: Hold familiebilen kørende et år eller to mere. Det vil spare dig penge.”

Jan Ankersen fortæller, at selvom udgifterne til reparationer måske vil stige, vil værdiforringelsen samtidigt blive mindre. Det minimerer de samlede omkostninger til din bil, imens du ejer den. Tal fra Bilbasen viser, at det er de første fire år, der er hårdest mod bilens værdi. For de mest populære modeller fra de mest efterspurgte bilmærker, vil afskrivningen stadig være mere end 40% i den periode. Så det er især, når din bil mere end fire år gammel, at der kan være økonomiske gevinster at hente ved at holde bilen i god stand med service og reparationer.

Foruden de økonomiske gevinster kan der også være noget at vinde i forhold til miljøet. Miljøbelastningen ved produktionen af nye biler er ofte høj, hvilket kan holdes nede ved at holde den gamle bil kørende lidt længere.

Tillid til mekanikeren er afgørende

I nogle tilfælde kan reparationsomkostningerne selvfølgelig være så høje, at det ikke giver mening at beholde bilen. Det gælder typisk, hvis den f.eks. er gal med gearkassen eller motoren, fortæller kædechefen. I de sager er det afgørende, at du vælger en mekaniker, du har tillid til.

“Hvis du er i tvivl om, du skal vælge at reparere eller skifte bilen ud, så spørg din lokale mekaniker. Vælg et værksted du stoler på, så du får den rigtige rådgivning. Din mekaniker kan også hjælpe med at lave beregninger ud fra dit kørselsmønster og behov, så I sammen kan træffe den helt rigtige beslutning,” fortæller Jan Ankersen.

Serviceaftaler kan give ro i økonomien

Kører du rundt i en brugt bil, kan frygten for uforudsete udgifter virke skræmmende. Heldigvis tilbyder flere værksteder nu serviceaftaler, så du for et fast månedligt beløb er dækket ind for langt de fleste typer af reparationer.

”For vores kunder giver det ro i maven, at de ved, at de bare kan komme ind med bilen, uden der kommer en stor efterregning. Så vi ser, at det er et tilbud, der bliver mere og mere populært,” siger kædechefen.

Hos AutoMester kan du desuden oprette et AutoMester KontoKort, så du kan fordele afbetalingen af dit værkstedsbesøg ud over flere måneder.

”De forskellige ordninger skal jo gøre det mindre usikkert at køre rundt i en brugt bil, og lige netop det har sjældent været mere aktuelt end lige nu. Så inden du går ud og investerer i en ny bil, er der en række rigtig gode grunde til at genoverveje den beslutning,” fortæller Jan Ankersen.

Del på:
Populære blog artikler
Populære tags