For værksteder

Login til Medlemssiden

Vil du vide mere om at være AutoMester værksted?

Bliv AutoMester

Få nu lys i de baglygter!

Kører du i en bil uden permanent baglys? Har du nogensinde glemt at tænde baglygterne i situationer med nedsat sigtbarhed? Hvis svaret er ja, så sætter du ikke kun din egen sikkerhed på spil, men også risikerer at udsætte andre for fare ved potentielle trafikuheld.

Del på

Baglys

En bil uden lys i baglygterne kan være svær at få øje på, især i regn, tåge eller skumringslys i dagens første og sidste timer. Alligevel kører rigtig mange bilister rundt i en bil, der er mørklagt på bagenden.

Måske gør du det selv uden at vide det, fordi mange biler på det danske marked er udstyret med kørelys, der kun tænder for forlygterne. Derfor skal man selv sørge for at tænde baglyset manuelt, når lysforholdene ændrer sig. Og det kan være svært at huske.

Under de nævnte forhold med nedsat sigtbarhed, som forårsaget af dårligt vejr, er det faktisk ulovligt at køre uden baglys. Overtrædelser heraf straffes med en bøde på 1.000 kroner. Vigtigere er dog: Du udsætter dig selv, dine passagerer i bilen samt dine medtrafikanter for unødvendig risiko.

Permanent baglys - Lille operation med stor effekt

Derfor anbefaler blandt andre Rådet for Sikker Trafik, at bilister med biler, der ikke automatisk aktiverer baglyset i mørke, bør investere i en permanent løsning. Det er overraskende nemt og en lille investering for at øge sikkerheden betydeligt og fjerne bekymringerne.

Nogle nyere bilmodeller kan omkodes, så baglygterne tændes automatisk, så snart motoren startes – men det er langt fra alle. Heldigvis findes der en anden løsning, der passer til langt de fleste biler på markedet. Det kræver blot en simpel eftermontering af en lille kontrolboks, som sikrer, at bilens baglygter altid tændes, når motoren startes.

 

 

Vi er klar til at afhjælpe problemet på din bil

Permanent baglys kan eftermonteres på alle AutoMester værksteder og du kan kontakte din lokale AutoMester for at få en pris til netop din bil. Med permanent baglys behøver du aldrig bekymre dig om at glemme at aktivere baglyset. Du forbedrer ikke kun din egen sikkerhed, men også sikkerheden for dine medtrafikanter ved at sikre, at du altid er synlig i trafikken.

Book tid
Book Tid Large 2X

Flere tips og tricks

Trustpilot