Få nu lys i de baglygter!

september 28, 2020
Del på:

Kører du rundt i en bil uden permanent baglys? Og glemmer du nogle gange at tænde baglygterne, når sigtbarheden kræver det? I givet fald udsætter du både dig selv og andre for øget risiko for at blive impliceret i et færdselsuheld.

En bil uden lys i baglygterne kan være svær at få øje på, især i regn, tåge eller skumringslys i dagens første og sidste timer. Alligevel kører rigtig mange bilister rundt i en bil, der er mørklagt på bagenden.

Måske gør du det selv uden at vide det, fordi mange biler på det danske marked er blevet leveret med kørelys, der kun tænder forlygterne. Derfor skal man selv sørge for at tænde baglyset manuelt, når lysforholdene ændrer sig. Og det kan være svært at huske.

Under de nævnte forhold med nedsat sigtbarhed er det nemlig ulovligt at køre uden baglys – og overtrædelser straffes med en bøde på 1.000 kroner. Men langt mere ubehageligt: Du udsætter dig selv, dine passagerer i bilen samt dine medtrafikanter for unødvendig risiko.

Lille operation med stor effekt

Derfor anbefaler blandt andre Rådet for Sikker Trafik, at man, hvis man har en bil, der ikke automatisk tænder baglygterne, når det bliver mørkt, får lavet en permanent løsning. Faktisk kan et ganske lille indgreb gøre lyset på din bil sikkerhedsmæssigt forsvarligt, så du slipper for bekymringerne.

Nogle nyere bilmodeller kan omkodes, så baglygterne tændes automatisk, så snart motoren startes – men det er langt fra alle. Hvis din bil ikke har den mulighed, så findes der en anden løsning, der virker til langt de fleste biler på markedet. En simpel eftermontering af en lille kontrolboks, sikrer på samme måde, at bilens baglygter altid tændes, når motoren startes.

Vi er klar til at afhjælpe problemet på din bil

Permanent baglys kan eftermonteres på alle AutoMester værksteder og du kan kontakte din lokale AutoMester for at få en pris til netop din bil.

Med permanent baglys skal du ikke bekymre dig. Der er ingen risiko for at glemme baglyset og du forbedrer både din egen og dine medtrafikanters sikkerhed. Du er langt mere synlig i trafikken.

Tags: LysLovgivningSikkerhed
Del på:
Populære blog artikler
Startkabler - sådan bruger du dem
Dækstørrelser - hvad betyder tallene?
Har dæk en udløbsdato? Sådan tjekker du dækkets alder
Nye trafiktavler i 2022
Kend bilens advarselslamper
Populære tags
TipsDækFaktaTjek selvSkilte