Batteriet er din bils hjerte

november 18, 2016
Del på:

Tysk undersøgelse baseret på 4 millioner nedbrud viser alarmerende tendens. Hvert tredje nedbrud på personbiler skyldes batteriet.

FOTO: Varta

Engang var det lidt af en loppetjans at være batteri i en bil. Ganske vist var der lidt mere at se til i vintermånederne, når lys, kabinevarme, vinduesviskere og regelmæssige koldstarter øgede spændingen en smule. Men… resten af året var det lidt af et driverliv.

Det går ikke længere. I dag har bilens batteri fået langt større betydning. Det skyldes, at bilernes elektronik er blevet langt mere avanceret. Meget kort fortalt er batteriet blevet bilens hjerte.

Hundredevis af avancerede sensorer, sikkerheds- og overvågningssystemer og andre snedige features bruger strøm. Nogle af dem kun under kørsel… andre døgnet rundt.

Belastningen på batterier er derfor langt større end tidligere, og det er blevet vigtigt at stille højere krav til kvaliteten af batteriet.

33 % af alle nedbrud skyldes batteriet
I 2013 lavede ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil- Club) en undersøgelse af årsagen til nedbrud på vejene. ADAC er det tyske svar på FDM og er med over 18 millioner medlemmer Europas største automobilklub. Resultatet var mildt sagt overraskende.

En tredjedel af alle nedbrud skyldes batteriet. Til sammenligning udgjorde bremsefejl 2,3% og dæk 6,9%.


Få tjekket dit batteri inden feriesæsonen
Mange tror, at hvis vinteren er overstået, kan det gamle batteri godt klare en sæson mere. Men vi tilråder at få tjekket batteriet efter vinteren. Måske har det ekstra forbrug i vinteren tappet dit batteri for de sidste kræfter, og det er jo ikke interessant at skulle bruge noget af sin ferie på at holde på en bjergvej et sted i Sydeuropa og vente på vejhjælp.

Undgå frustrationer
Kig forbi din lokale AutoMester og lad ham tjekke strømforholdene før den nye feriesæson. Tjek og eventuelt udskiftning af batteriet er en meget lille udgift – og giver dig og din familie forøget sikkerhed på vejen.

Kilde: AutoMesters magasin Bedre Kørende nr. 4

Tags: Batteri
Del på:
Populære blog artikler
Startkabler - sådan bruger du dem
Dækstørrelser - hvad betyder tallene?
Har dæk en udløbsdato? Sådan tjekker du dækkets alder
Nye trafiktavler i 2022
Kend bilens advarselslamper
Populære tags
TipsDækFaktaTjek selvSkilte