For værksteder

Login til Medlemssiden

Vil du vide mere om at være AutoMester værksted?

Bliv AutoMester

5 måder du kan spare på brændstoffet

Priserne på brændstof er steget, hvilket gør det dyrere at tanke din bil. Vi giver her 5 råd til, hvordan du kan spare på bilens brændstofforbrug.

Del på

Automester Spar Paa Braendstoffet

Herunder er 5 ting du kan gøre her og nu.

1. Vær sikker på, at du kører med det rigtige dæktryk

Kører du med forkert dæktryk, medfører det længere bremselængde, øget slid på dækket og højere brændstofforbrug. Selv et beskedent 0,5 bar* for lavt dæktryk på blot ét dæk kan føre til en stigning på 2-3% i brændstofforbruget. Derfor er det afgørende at regelmæssigt kontrollere dit dæktryk – både for at beskytte miljøet og din sikkerhed.
*Bar er måleenheden for dæktryk. Bilens anbefalede dæktryk findes normalt på en mærkat i bilens dørramme i førersiden, tankdækslet og i instruktionsbogen under dæktryk.


2. Skift op i gear

Har din bil manuelt gear, kan du opnå betydelige besparelser ved at skifte til et højere gear. Sørg for at køre i det højeste gear muligt. Mange biler er udstyret med en gearskifteindikator, der angiver det optimale gear for din aktuelle hastighed.



3. Sporing af bilens hjul

Hvis du rammer en kantsten, kan hjulenes retning i forhold til bilen ændre sig, hvilket kan resultere i, at bilen trækker til den ene side. Dette medfører øget dækslid og ekstra brændstofforbrug på grund af øget modstand. For at undgå dette problem kan du få udført en sporing på dit værksted for at sikre optimal hjuljustering. Læs mere om sporing.

4. Hold motoren ren

Når motoren kører, efterlader den belægninger på forskellige motordele. Ved tilsætning af et rensningsmiddel (et additiv) til brændstoffet, blødgøres affaldsstofferne, hvilket muliggør, at de brændes af under kørslen. Denne rensning kan sammenlignes med en afkalkning af en kaffemaskine. Additiverne forbedrer motorens ydeevne og brændstoføkonomi. Kontakt din lokale AutoMester for at få vejledning om det passende additiv til din bil.

5. Dit eget kørselsmønster kan gøre en forskel

Du kan opnå brændstofbesparelse, hvis du undgår at køre med for høje motoromdrejninger. Hvis du for eksempel ønsker at bremse langsomt for at stoppe, kan du lade speederen gå i frigear i stedet for at bremse. Dette vil normalt stoppe brændstoftilførslen i de fleste biler. Derudover bør du opretholde en sikker afstand til andre køretøjer, undgå hyppige og bratte opbremsninger og køre i et jævnt tempo, hvilket også er afgørende for din sikkerhed.

Flere tips og tricks

Trustpilot