1 ud af 5 danskere kører med vinterdæk om sommeren

maj 17, 2017
Del på:

Alt for mange danske bilister forsømmer at få skiftet til sommerdæk. Opgørelser viser, at det faktisk gælder 20% af danskerne, som kører videre med vinterdæk hen over sommeren.

Men hvorfor er det overhovedet nødvendigt at skifte dæk?
Kan man ikke bare fortsat køre med sine vinterdæk om sommeren?

Det er det af flere årsager.

 

Sikkerhed
Sommerdæk giver en bedre styring. Det særlige ved sommerdæk er nemlig, at gummiblandingen og dækmønsteret er sammensat på en måde, så dækkene giver en kortere bremselængde på en varm sommerhed asfalt. Og dermed opnår man som bilist den størst mulige sikkerhed.

Økonomi
Endelig er der det økonomiske aspekt. Slidmønsteret på et vinterdæk forsvinder hurtigere om sommeren, og derfor er det dyrt at køre med sine vinterdæk på denne tid af året og altså langt mere brændstofbesparende at skifte til sommerdæk, når kalenderen fortæller, at foråret er kommet. 

Lovgivning
Og så skal man også huske på, at de kraftige sommerregnskyl på en slidt motorvej med dybe hjulspor ikke er den bedste kombination med et par slidte dæk. Vej- og vejrforhold stiller store krav til dækkene og deres evne til at bortlede vand fra vejbanen. Den opgave klarer et par nye sommerdæk langt bedre end et par slidte vinterdæk. Loven kræver kun 1,6 mm mønster, men det er simpelthen ikke nok til den danske sommer.

Kilde: Bridgestone

Tags: DækSikkerhed
Del på:
Populære blog artikler
Populære tags