For værksteder

Login til Medlemssiden

Vil du vide mere om at være AutoMester værksted?

Bliv AutoMester

1 ud af 5 danskere kører med vinterdæk om sommeren

Mange danske bilister forsømmer at få skiftet til sommerdæk. Statistikker afslører, at hele 20% af danskerne fortsætter med at bruge vinterdæk i sommerperioden.

Del på

1 Ud Af 5 Danskere Koerer Med Vinterdaek Om Sommeren Hd

Men hvorfor er det nødvendigt at foretage dækskift?

Kan man ikke bare blive ved med at bruge vinterdæk om sommeren? Der er flere gode grunde til at skifte til sommerdæk, og her er hvorfor. 

Sikkerhed
Sommerdæk giver forbedret styring og sikkerhed. Det specielle ved sommerdæk er den unikke sammensætning af gummiblanding og dækmønster, der resulterer i kortere bremselængde på varm asfalt. Dette er afgørende for din sikkerhed som bilist, da det giver bedre kontrol over køretøjet.

Økonomi
Brugen af vinterdæk om sommeren kan være dyr. Slidmønsteret på vinterdæk forringes hurtigere under varme forhold, hvilket resulterer i øget slid og brændstofforbrug. Derfor er det økonomisk fornuftigt at skifte til sommerdæk, når foråret kommer.

Lovgivning
Og så skal man også huske på, at de kraftige sommerregnskyl på en slidt motorvej med dybe hjulspor ikke er den bedste kombination med et par slidte dæk. Vej- og vejrforhold stiller store krav til dækkene og deres evne til at bortlede vand fra vejbanen. Den opgave klarer et par nye sommerdæk langt bedre end et par slidte vinterdæk. Selvom loven kræver en minimumsmønsterdybde på 1,6 mm, er dette ikke tilstrækkeligt til at opretholde sikkerheden på danske veje om sommeren.

Så for din egen sikkerhed, økonomi og for at overholde lovgivningen er det klogt at skifte til sommerdæk, når foråret melder sin ankomst.

Kilde: Bridgestone

Flere tips og tricks

Trustpilot