Bestil tid til vinterdækskifte
Kolde temperaturer, nattefrost og snefald. Vinteren byder på et udfordrende føre for bilister, og det stiller krav til dækkene på din bil. Kører du bil gennem hele vinterperioden, anbefaler AutoMester, at du får skiftet til vinterdæk på bilen. Det øger sikkerheden for dig og dine medtrafikanter i de kolde vintermåneder.
AutoMesters værksteder forhandler vinterdæk i alle størrelser til konkurrencedygtige priser og skifter dæk på alle bilmærker og modeller. Kontakt værkstedet for priser på hjulskifte, nye vinterdæk og opbevaring.

Hvad er vinterdæk?
Vinterdæk er en dæktype, der er specielt udviklet til at færdes på veje, når temperaturen er under 7 grader. Vinterdæk er fremstillet af en speciel gummiblanding, der bevarer sin fleksibilitet, når temperaturen falder. Derudover er vinterdæks slidbanemønster opbygget af gummiblokke, der er opdelt i lameller. Det gør vinterdæk selvrensende, så din bil kan overføre flere bremse- og styrekræfter fra hjulene til vejen i vinterføre.
Resultatet er et dæk, som har en markant kortere bremselængde og bedre stabilitet på kolde veje, end sommerdæk og helårsdæk.
5 gode grunde til at vælge vinterdæk
- Optimalt vejgreb og trækkraft
- God styring i sne og slud
- Reduceret risiko for akvaplaning
- Højere sikkerhed på alle typer af vinterveje
- Kortere bremselængde på sne end sommerdæk

Hvornår skal man skifte til vinterdæk?
Det kan være svært at vurdere, hvornår det er tid til at skifte til vinterdæk. En god tommelfingerregel er, at du skal skifte, når du stiller uret om til vintertid, eller når temperaturen falder til under 7 grader. På den måde forbedrer du sikkerheden for dig selv og dine medtrafikanter.
Du kan med fordel holde øje med vejrudsigten. Ser du, at der venter kulde, er det en god idé at bestille tid til hjulskifte, så du undgår kø på værkstedet, når alle andre indser, at det er tid til at skifte til vinterdæk.
Skift til vinterdæk billigt
Leder du efter et godt tilbud på vinterdæk, eller skal du have skiftet dine vinterdæk?
Hos din lokale AutoMester kan du altid købe vinterdæk til en god pris eller få skiftet vinterdæk billigt – og med over 420 værksteder i Danmark er du aldrig langt fra et hurtigt hjulskifte.


Sådan genkender du vinterdæk
Du kan let tjekke, om dine dæk har de mærkninger, der betegner et vinterdæk. På siden af dækkene skal de være mærket med M+S (Mudder + Sne) samt et bjerg- og snefnugsymbol. Kan du finde disse mærkninger på siden af dine dæk, er det vinterdæk, som er designet til og testet på snedækkede veje.
Tjek dækmønsteret på dine vinterdæk
Dine dæk ifølge dansk lovgivning have minimum 1,6 mm dækmønster – også kaldet slidbane. Den regel gælder for både sommer- og vinterdæk. AutoMester anbefaler dog, at du køber nye vinterdæk, når der 3,0 mm dækmønster tilbage.
På dine dæk er der en slidindikator, der viser, hvornår dine vinterdæk er slidt ned til 1,6 mm. Mange nye vinterdæk har desuden også en slidindikator ved tre eller fire mm. Er du i tvivl, om det er tid til at udskifte dine vinterdæk, bør du altid kontakte en ekspert, som kan fortælle dig, om du bør investere i et nyt sæt.

De bedste vinterdæk
Hvert år tester Europas største bilistforening, tyske ADAC, i samarbejde med en række andre bilistforeninger, herunder FDM, de bedste vinterdæk på markedet. I 2018 er testen udført på dækstørrelserne 14 og 16 tommer, som passer til dæk i mini- og mellemklassen. I begge størrelser løb Continentals WinterContact TS 860 med titlen som det bedste vinterdæk i 2018.
Er vinterdæk lovpligtige i Danmark?
I Danmark er det ikke lovpligtigt, at du kører med vinterdæk om vinteren. Dog anbefaler AutoMester, FDM og andre eksperter på området, at du har skiftet vinterdæk på din bil, når det er under 7 grader.
Lovpligtigt i nogle lande
Skal du køre på ferie i udlandet, mens det er koldt, kan du med fordel tjekke op på, hvad reglerne er for vinterdæk, hvis du tager bilen. I nogle lande er det nemlig lovpligtigt, at du har monteret vinterdæk på din bil på nogle tidspunkter af året.

Alle dæk skal være vinterdæk
Den danske lovgivning foreskriver nogle retningslinjer for brugen af vinterdæk. Når du skifter vinterdæk på din personbil, skal alle fire dæk være M+S-mærkede. Det betyder, at det ikke er tilladt kun at skifte eksempelvis to eller tre dæk til vinterdæk på din bil.
Forlæng dækkets levetid med korrekt opbevaring
Selv de bedste vinterdæk ældes over tid. Det kan betyde, at gummiet bliver mørt og stift, hvilket betyder, at dækkets egenskaber nedsættes. Sørger du for at opbevare dine vinterdæk korrekt, kan du bremse dækkenes aldring bedst muligt. En nyttig tommelfingerregel er, at hvis dine dæk er mere end seks år gamle, bør du typisk skifte til nye vinterdæk.
Er du i tvivl om, om det er på tide at udskifte dine vinterdæk, kan du få rådgivning hos din lokale AutoMester.
Kan helårsdæk erstatte vinterdæk?
Du har måske hørt om helårsdæk, der er et kompromis mellem sommer- og vinterdæk. Den store fordel ved helårsdæk er, at du ikke skal skifte hjul på din bil hvert forår og efterår. Helårsdæk kan være et brugbart alternativ til sommer- og vinterdæk, hvis du ikke er afhængig af din bil året rundt.
Du bør dog være opmærksom på, at helårsdæk ikke er optimalt til hverken sommer eller vinter. Bruger du dagligt din bil i den kolde årstid, anbefaler AutoMester, at du i disse måneder har skiftet vinterdæk på din bil.
Ønsker du vide mere om forskellen på de mange dæktyper, har vi samlet en video til jer her.


Vinterdæk med tre års udvidet garanti
Hos AutoMester får du mere end bare billige vinterdæk. Køber du et sæt vinterdæk af mærket Bridgestone, får du altid tre års udvidet garanti på dine nye vinterdæk. Det betyder, at hvis dit dæk punkterer ved påkørsel af kantsten, huller i vejen eller lignende, og hullet ikke kan lappes, erstatter vi dit dæk med et nyt – naturligvis helt gratis.
Er du medlem af AutoMester FordelsKlub, gælder den tre års udvidede garanti også på dæk fra fabrikanterne Continental, Firestone, Michelin og Pirelli.
Husk at skifte tilbage til sommerdæk
Vinterdæk er til kørsel i kolde temperaturer. På alle andre tidspunkter af året bør du have monteret sommerdæk på din bil. Det skyldes, at vinterdæk bliver mindre stabile og har en længere bremselængde end sommerdæk, når det bliver varmere.
Tilpas din kørsel efter forholdene
Selvom du har skiftet til nye vinterdæk på din bil, skal du altid huske at tage højde for føret, da eksempelvis isglatte veje udfordrer selv de bedste vinterdæk. Afpas derfor altid hastigheden efter føret, tjek vejrudsigten og kør hjemmefra i god tid.
Kontakt AutoMester, hvis du har spørgsmål
Har du spørgsmål om vinterdæk, den udvidede garanti eller andre af vores ydelser, kan du kontakte din lokale AutoMester. Vi står klar til at rådgive og vejlede dig, så du altid er godt kørende.