For værksteder

Login til Medlemssiden

Vil du vide mere om at være AutoMester værksted?

Bliv AutoMester
Plant Et Træ Top Banner

Plant et træ ved hvert serviceeftersyn

Vores kunder, der vælger at få udført et serviceeftersyn i overensstemmelse med fabrikkens forskrifter på vores E+ værksteder, støtter samtidig vores bidrag til Plant et Træ i Danmark. 

For hvert serviceeftersyn donerer vi et beløb, der svarer til plantningen af et træ. 
Plant Et Træ 1

Du er med til at plante tusindvis af træer

AutoMester E+ har, takket være vores dedikerede kunder og et tæt samarbejde med Landsorganisationen Plant et Træ, været med til at etablere flere skove i Danmark.

Disse skove spiller en afgørende rolle i CO2-regnskabet, skaber grønne rekreative områder og fungerer som praktisk undervisningsgrundlag.

Skov i Aalborg Kommune

I september 2022 var AutoMester med til at plante 30.000 træer i Gunderup, der ligger syd for Aalborg. Det er den fjerde skov på 2,5 år, som AutoMester planter i samarbejde med landsorganisationen Plant et Træ. 

Se hvordan dagen forløb i denne korte film.

“Hundredemeterskoven” ved Eriksborg

I november 2021 blev der plantet 3.500 træer i den nye skov “Hundredemeterskoven” ved Eriksborg nord for Silkeborg sammen med Plant et Træ, elever fra Gødvad Efterskole og Grauballe Skole samt borgmester i Silkeborg Kommune, Steen Vindum. De kommende år bliver de resterende træer plantet, så skoven i alt kommer til at bestå af 15.000 træer.

Se hvordan den store plantedag forløb med de mange børn i denne lille film.

Stor undervisningsskov i Vipperød ved Holbæk

AutoMesters E+ værksteder har i december 2020 været med til at plante en undervisningsskov i Danmark i Vipperød i Holbæk Kommune. Skoven set fra oven ligner ét stort træ med 45 "blade" og der er plantet i alt 3.200 træer med 13 forskellige træarter.

Se skoven fra luften i denne korte film. 

Se den imponerende skov ved Ølsted ovenfra i denne lille film

Skoven ved Ølsted blev plantet i foråret 2020 og er noget af et særsyn – særligt fra luften, hvor det bliver tydeligt, at skoven er formet som et kæmpe, stort træ med stamme, grene og 30 kronblade.

Billede Collage

Frugtlund ved Gustavsminde Gårdbørnehave & Vuggestue

Frugtlund skaber magisk oase for børn

I samarbejde med Plant et Træ har vi haft fornøjelsen af at udlodde en smuk frugtlund til en heldig daginstitution i Danmark. Vinderen blev Gustavsminde Gårdbørnehave & Vuggestue i Assens.

På en regnfuld dag i maj 2024 mødtes vi med børnene, pædagogerne og Plant et Træ-organisationen for at plante den vidunderlige frugtlund. Denne eventyrlige oase rummer 7 frugttræer og 7 frugtbuske samt Plant et Træs inspirerende læringspakke, der indeholder bøger og plakater.

Vi er begejstrede for at kunne bidrage til børnenes læring om naturen og miljøet gennem dette initiativ, og vi håber, at frugtlunden vil bringe glæde og velsmagende frugter i mange år fremover.

Video: Få indblik i dagen
Plant Et Træ Billede Med Tekstboks

Hvad er en undervisningsskov?

En undervisningsskov repræsenterer en samling af de mest typiske træarter i Danmark, plantet sammen i samme skovområde. Skoven i Ølsted er designet som et træ med imponerende store blade, set fra luften.

Stammen og grenene er opbygget af 10 cm flis, og hvert af de 30 blade udgør 100 m2. Hvert blad indeholder 100 træer, hvilket betyder, at skoven rummer 3000 træer. I 18 af disse blade findes en blanding af træarter, mens de resterende 12 blade består af rene træarter. Eksempelvis består et af bladene udelukkende af 100 mirabeltræer, mens et andet indeholder 100 stilkegetræer osv. Yderligere arter i skoven inkluderer hyld, naur, vildæble, solbær, alm. hæg, tørst, fuglekirsebær, slåen, alm. røn og vild pære.

Denne fremgangsmåde resulterer i en imponerende og lærerig samling af Danmarks mest udbredte træarter på ét sted. At finde disse træsorter spredt ud over landskabet ville være en tidskrævende opgave.

 

 

Bilers CO2-udledning og miljøpåvirkning

Klimaforandringerne udgør en af samfundets mest afgørende udfordringer, både nationalt og globalt. Hos AutoMester ønsker vi at tage aktiv del i løsningen – og din deltagelse gør en væsentlig forskel, når vi handler i fællesskab.

Vores branche er desværre associeret med en betydelig påvirkning af miljøet grundet bilernes CO2-udledning. Hos AutoMester har vi ikke direkte kontrol over bilproduktionen eller forbrugernes valg af biler.

Men som Danmarks førende værkstedskæde har vi et ansvar for at være frontløbere i arbejdet med at reducere vores kunders CO2-aftryk. Vores værksteder tilbyder vejledning om mere miljøvenlig kørsel, hvilket kan reducere både brændstofforbrug og CO2-udledning. Vi stræber dog efter mere...

I samarbejde med Plant et Træ planter vi et træ i Danmark for hvert serviceeftersyn, der udføres på et af vores AutoMester E+ værksteder.

Find dit nærmeste AutoMester E+ værksted
Eplus Trae Orange Skygge
Auto Awards 2019 Aarest Tiltag

AutoMester E+ - Vinder af Årets Tiltag ved Auto Awards 2019

AutoMester E+ er stolte over at have modtaget den prestigefyldte titel som Årets Tiltag ved Auto Awards 2019.


Vores præstation blev anerkendt for vores initiativ i samarbejde med organisationen Plant et Træ, hvor vi planter et træ i Danmark for hvert serviceeftersyn, der bliver udført på vores AutoMester E+ værksteder.
Kategorien Årets Tiltag ved Auto Awards opfordrer hele branchen til at skabe initiativer, der kan bidrage positivt til samfundet.
Læs mere om Plant et Træ nedenfor.

Hvad er organisationen Plant et Træ?

Plant et Træ er en almennyttig organisation, der siden 1988 har plantet over 1,5 millioner træer i Danmark. Disse omfatter enkelttræer, frugtplantager ved børneinstitutioner, undervisningsskove, bytræer, alléer og mindetræer. Træplantning repræsenterer en smuk og frodig gave til fremtiden, samtidig med at det bidrager til en bedre miljø og klimaforhold.

Besøg Plant et Træ’s hjemmeside for mere information: https://plant-et-trae.dk/

Eplus Trae Logo
Trustpilot