Bilers CO2 udledning

Klimaforandringerne er en af de vigtigste problemstillinger for vores samfund, både i Danmark og globalt. Det ønsker vi hos AutoMester at gøre noget ved – og du kan hjælpe til og det gør en forskel, når vi gør noget i fællesskab.

Vi arbejder i en branche, som desværre har ry for at have en negativ indflydelse på miljøet pga. bilernes CO2 udledning. Hos AutoMester er vi naturligvis ikke herre over, hvilke biler der produceres og hvilke biltyper forbrugerne i sidste ende vælger at købe.

Men som Danmarks største værkstedskæde har vi et ansvar for at gå forrest og gøre, hvad vi kan for at reducere vores kunders CO2-aftryk. Vores værksteder kan rådgive kunderne om mere miljørigtig kørsel i deres biler og dermed bl.a. mindske brændstofforbruget og CO2 udledningen. Men vi vil gerne gøre mere…

BOOK TID TIL SERVICE OG PLANT ET TRÆ

Vinder af Årets Tiltag ved Auto Awards 2019

AutoMester E+ har vundet den flotte titel ÅRETS TILTAG ved Auto Awards 2019.

Vi vandt for vores tiltag i samarbejde med organisationen “Plant et Træ”, hvor vi planter et træ i Danmark hver gang, der bliver booket et serviceeftersyn online på vores AutoMester E+ værksteder.

Kategorien "Årets Tiltag" ved Auto Awards er en opfordring til hele branchen om at skabe nogle tiltag, der kan gøre en forskel.

Læs mere om Plant et Træ herunder.

Du planter et træ, når du får lavet serviceeftersyn hos AutoMester E+

Vores AutoMester E+ værksteder går skridtet videre via et samarbejde med organisationen Plant et Træ. Det betyder helt konkret, at når vores kunder fremover booker et serviceeftersyn online hos et af vores E+ værksteder, så giver vi et bidrag til ”Plant et Træ” i Danmark, der svarer til, at der kan plantes et træ pr. serviceeftersyn. Så jo flere online bookinger af serviceeftersyn vi får – jo flere træer vil vi kunne være med til at plante.

BOOK TID TIL SERVICE OG PLANT ET TRÆ

Så snart kunden har betalt for sit serviceeftersyn og vi kan se, at det er booket online – så indsender vi et beløb der svarer til prisen på et træ, som kan blive plantet. Det koster ikke dig ekstra som kunde, men AutoMester E+ betaler bidraget.

For at sikre træets vækst garanteres det ordentlige vækstbetingelser og plejes de første 3 år af dets levetid. Hvis et træ går ud, plantes et nyt. Plantningen foregår professionelt og alle træer er ca. 50 cm i højden på plantningstidspunktet.

Vi har bl.a. valgt at give bidragene til en såkaldt undervisningsskov og den første forventes at være klar i 2020 og bliver placeret omkring Århus.

BOOK TID TIL SERVICE OG PLANT ET TRÆ

Hvad er en undervisningsskov?

En undervisningsskov plantes i samarbejde med børn, der på den måde får læring om de godt 50 mest almindelige træarter i Danmark og får forståelsen for, hvorfor træer er så vigtige for vores klima og miljø.

Undervisningsskoven fylder ca. 5 tønder land og bygges op, så den ligner et træ med store blade. Stammen og grenene består af flis og hvert af de 52 blade er på hver 100 m2. I hvert blad plantes der 100 træer af én træsort – dvs. skoven kommer til at bestå af over 5.000 træer.

På den mådes skabes der en flot og lærerig træsamling af Danmarks mest almindelige træer på ét sted. Hvis man skulle finde alle disse træsorter i landskabet, ville det tage meget lang tid.

Hvad er organisationen Plant et Træ?

Plant et Træ er en almennyttig organisation, som har H.K.H. Kronprinsen som protektor. Organisationen har siden 1988 plantet mere end 1,5 mill. træer i Danmark - enkelttræer, frugtplantager ved børneinstitutioner, undervisningsskove, bytræer, alléer og mindetræer. At plante et træ er en smuk og frodig gave til fremtiden og en hjælp til et bedre miljø og klima.

Link til Plant et Træ’s hjemmeside: plant-et-trae.dk

Kan jeg selv give yderligere støtte til Plant et Træ?

Hvis du selv ønsker at bidrage med at plante flere træer, så kan du sende en SMS med teksten EPLUS til 1204 og så støtter du automatisk med 25 kr.

Læs om flere muligheder i denne folder: Plant et træ