Plant et træ ved serviceeftersyn

Hver gang vores kunder får et serviceeftersyn efter fabrikkens forskrifter hos et af vores E+ værksteder, så giver vi et bidrag til Plant et Træ i Danmark, der svarer til, at der kan plantes et træ pr. serviceeftersyn. 

Du er med til at plante tusindvis af træer

Takket være vores kunder har AutoMester E+ i tæt samarbejde med Landsorganisationen Plant et Træ været med til at plante flere skove i Danmark.

Skovene skal både trække CO2 regnskabet i den rigtige retning, skabe et grønt rekreativt område og udgøre et ”hands on” undervisningslokale under åben himmel.

BOOK TID TIL SERVICE OG PLANT ET TRÆ

Ny skov i Aalborg Kommune

I september 2022 var AutoMester med til at plante 30.000 træer i Gunderup, der ligger syd for Aalborg. Det er den fjerde skov på 2,5 år, som AutoMester planter i samarbejde med landsorganisationen Plant et Træ. 

Se hvordan dagen forløb i denne korte film.

“Hundredemeterskoven” ved Eriksborg

I november 2021 blev der plantet 3.500 træer i den nye skov “Hundredemeterskoven” ved Eriksborg nord for Silkeborg sammen med Plant et Træ, elever fra Gødvad Efterskole og Grauballe Skole samt borgmester i Silkeborg Kommune, Steen Vindum. De kommende år bliver de resterende træer plantet, så skoven i alt kommer til at bestå af 15.000 træer.

Se hvordan den store plantedag forløb med de mange børn i denne lille film.

Stor undervisningsskov i Vipperød ved Holbæk

AutoMesters E+ værksteder har i december 2020 været med til at plante en undervisningsskov i Danmark i Vipperød i Holbæk Kommune. Skoven set fra oven ligner ét stort træ med 45 "blade" og der er plantet i alt 3.200 træer med 13 forskellige træarter.

Se skoven fra luften i denne korte film. 

Se den imponerende skov ved Ølsted ovenfra i denne lille film

Skoven ved Ølsted blev plantet i foråret 2020 og er noget af et særsyn – særligt fra luften, hvor det bliver tydeligt, at skoven er formet som et kæmpe, stort træ med stamme, grene og 30 kronblade.

Hvad er en undervisningsskov?

En undervisningsskov består af en samling af de mest almindelige træarter i Danmark – alle plantet i den samme skov. Skoven ved Ølsted er bygget op, så den ligner et træ med store blade set fra oven.

Stammen og grenene består af 10 cm flis og hvert af de 30 blade er på 100 m2. I hvert blad er der plantet 100 træer – dvs. skoven består af 3000 træer. I 18 af "bladene" er der et mix af træarter, men de øvrige 12 "blade" består af rene træarter - eksempeltvis består ét blad 100 mirabeltræer, et andet af 100 stilkegetræer osv. De øvrige arter i skoven er: Hyld, Naur, Vildæble, Solbær, Alm. hæg, Tørst, Fuglekirsebær, Slåen, Alm. røn og Vild pære.

På den måde skabes der en flot og lærerig træsamling af Danmarks mest almindelige træer på ét sted. Hvis man skulle finde alle disse træsorter ude i landskabet, ville det tage meget lang tid.

Bilers CO2 udledning

Klimaforandringerne er en af de vigtigste problemstillinger for vores samfund, både i Danmark og globalt. Det ønsker vi hos AutoMester at gøre noget ved – og du kan hjælpe til og det gør en forskel, når vi gør noget i fællesskab.

Vi arbejder i en branche, som desværre har ry for at have en negativ indflydelse på miljøet pga. bilernes CO2 udledning. Hos AutoMester er vi naturligvis ikke herre over, hvilke biler der produceres og hvilke biltyper forbrugerne i sidste ende vælger at købe.

Men som Danmarks største værkstedskæde har vi et ansvar for at gå forrest og gøre, hvad vi kan for at reducere vores kunders CO2-aftryk. Vores værksteder kan rådgive kunderne om mere miljørigtig kørsel i deres biler og dermed bl.a. mindske brændstofforbruget og CO2 udledningen. Men vi vil gerne gøre mere…

I samarbejde med organisationen Plant et Træ planter vi et træ i Danmark for hvert serviceeftersyn, der bliver udført på et af vores AutoMester E+ værksteder.

BOOK TID TIL SERVICE OG PLANT ET TRÆ

Vinder af Årets Tiltag ved Auto Awards 2019

AutoMester E+ har vundet den flotte titel Årets Tiltag ved Auto Awards 2019.

Vi vandt for vores tiltag i samarbejde med organisationen Plant et Træ, hvor vi planter et træ i Danmark hver gang, der bliver foretaget et serviceeftersyn på vores AutoMester E+ værksteder.

Kategorien Årets Tiltag ved Auto Awards er en opfordring til hele branchen om at skabe nogle tiltag, der kan gøre en forskel.

Læs mere om Plant et Træ herunder.

Hvad er organisationen Plant et Træ?

Plant et Træ er en almennyttig organisation, som har H.K.H. Kronprinsen som protektor. Organisationen har siden 1988 plantet mere end 1,5 mill. træer i Danmark - enkelttræer, frugtplantager ved børneinstitutioner, undervisningsskove, bytræer, alléer og mindetræer. At plante et træ er en smuk og frodig gave til fremtiden og en hjælp til et bedre miljø og klima.

Link til Plant et Træ’s hjemmeside: plant-et-trae.dk