For værksteder

Login til Medlemssiden

Vil du vide mere om at være AutoMester værksted?

Bliv AutoMester
Dæktyper Top Banner

Dæktyper

Kend forskel på dæktyper

Bilens eneste kontaktflade med vejen er dækket. Kontaktfladen på hvert dæk svarer ca. til en håndflade. Derfor er det vigtigt med et dæk, der leverer et godt vejgreb i al slags vejr.

Hos AutoMester forhandler vi både sommerdæk, vinterdæk og helårsdæk til konkurrencedygtige priser, og vi giver 3 års udvidet garanti på Bridgestone, Continental*, Firestone*, Michelin* og Pirelli* dæk.

Herunder kan du blive klogere på, hvad forskellen er på de 3 dæktyper.

Din lokale AutoMester kan hjælpe dig med at finde et godt dæk til dit kørselsbehov.

* Kræver medlemsskab af AutoMesters FordelsKlub. Tilmeld dig gratis her.

BS S17 Turanza T005 Packshot LQ

Sommerdæk

Sommerdæk egner sig bedst til den varmere periode.

Sommerdækket har et mønsterdesign og en gummiblanding, der er tilpasset de lidt højere temperaturer og er karakteriseret ved at have store blokke og mere gummi, der kan gribe fat i asfalten. Det har også store drænkanaler, der kan bortlede sommerens regn fra vejbanen. Designet sikrer korte bremselængder og en optimal brændstoføkonomi.

Din lokale AutoMester kan hjælpe dig med at finde et sommerdæk til dit kørselsbehov.

Slidte Daek Vejgreb

Så lidt vejkontakt har et slidt dæk

Et nyt dæk har omkring 8 mm mønster, som slides ved brug. Loven siger, at der på dæk skal være min. dækmønster er 1,6 mm, men selvom dækket er lovligt, har mønsterdybden stor betydning for dækkets vejkontakt. I figuren kan du se vejkontakten ved forskellige hastigeder og mønsterdybder. Testen er foretaget ved 3 mm vand på vejen. AutoMester anbefaler, at man får skiftet sine sommerdæk, når mønsterdybden er 3 mm. Kontakt din lokale AutoMester og få råd og vejledning.

BS W18 Blizzak LM005 DG Packshot RGB

Vinterdæk

Vinterdæk egner sig bedst til den kolde periode.

Vinterdæk er en dæktype, der er specielt udviklet til at færdes på veje, når temperaturen er under ca. 7 grader. Vinterdæk er fremstillet af en speciel gummiblanding, der bevarer sin fleksibilitet, når temperaturen falder. Derudover er vinterdæks slidbanemønster opbygget af gummiblokke, der er opdelt i lameller. Det gør vinterdæk selvrensende, så din bil kan overføre flere bremse- og styrekræfter fra hjulene til vejen i vinterføre.

Resultatet er et dæk, som har en markant kortere bremselængde og bedre stabilitet på kolde veje end sommerdæk og helårsdæk.

Din lokale AutoMester kan hjælpe dig med at finde et vinterdæk til dit kørselsbehov.

Bremselaengde Paa Sne

Bremselængde på sne: Bridgestone har testet vinterdæk og sommerdæk på sne. Resultatet er ikke overraskende. Standselængden for en bil med vinterdæk er væsentlig kortere end på en bil monteret med sommerdæk.

BS S18 Weather Control A005 HRD Packshot LQ

Helårsdæk

Du har måske hørt om helårsdæk, der er et kompromis mellem sommer- og vinterdæk. Den store fordel ved helårsdæk er, at du ikke skal skifte hjul på din bil hvert forår og efterår. Helårsdæk kan være et brugbart alternativ til sommer- og vinterdæk, hvis du ikke er afhængig af din bil året rundt.

Du bør dog være opmærksom på, at helårsdæk ikke er optimalt til hverken sommer eller vinter. Bruger du dagligt din bil i den kolde årstid, anbefaler vi, at du i disse måneder har skiftet til vinterdæk på din bil.

Din lokale AutoMester kan hjælpe dig med den rette kombination til dit kørselsbehov.

Trustpilot