Lad os gøre din bil lidt grønnere – her og nu!

Miljøet lider, fordi vi udleder for meget CO2, og bilerne har en del af skylden. Bilproducenterne arbejder på højtryk for at udvikle nye og mere CO2 neutrale brændstofmotorer samt mere effektive el- og hybridbiler. Men der kommer til at gå en årrække, inden vi alle sammen kører rundt i miljøvenlige biler. Heldigvis er der en række ting, du selv kan gøre for at køre lidt mere miljøvenligt i din bil – allerede i dag.

Herunder er 5 ting du kan gøre her og nu.

1. Dine dæk er vigtige for din sikkerhed og miljøet
Hvis du rammer en kantsten, kan hjulenes retning i forhold til bilen ændrer sig, og du kan opleve, at bilen trækker til den ene side. Det giver et øget slid på dine dæk – og samtidig bruger bilen ekstra brændstof for at få bilen fremad pga. den øgede modstand. For at undgå dette kan du få lavet en sporing på dit værksted, som sikrer, at hjulenes retning bliver optimal. Herved sparer du brændstof, penge og udleder mindre CO2.

2. Vær sikker på, at du kører med det rigtige dæktryk
Kører du med forkert dæktryk, giver det længere bremselængde, større slid på dækket og større brændstofforbrug. Er dæktrykket blot 0,5 bar* for lavt på et enkelt dæk, stiger brændstofforbruget med 2-3%. Kontrollér derfor jævnligt dit dæktryk – både for miljøets og din sikkerheds skyld.
*Bar er måleenheden for dæktryk. Dæktrykket kan typisk aflæses i bilens dørramme i førersiden.

3. Hold motoren ren
Når motoren kører, efterlader den belægninger på forskellige motordele. Ved tilsætning af et ”rensningsmiddel” (et additiv) til brændstoffet, blødgøres affaldsstofferne, så de brændes af under kørslen. Rensningen kan sammenlignes med en afkalkning af kaffemaskinen. Additiver giver bilen en renere motorgang og er med til at nedbringe CO2 udledningen.

4. Giv motoren en rensning
Motoren i din benzin eller dieselbil arbejder hårdt, hver gang du anvender den. Afhængig af dit kørselsmønster og antallet af kilometer, du kører, vil der typisk dannes sod i motoren, som øger både CO2 udledningen og brændstofforbruget. Du kan derfor med fordel give din bil en motorrens, som udover at forbedre brændstofforbruget også skåner miljøet. Derudover forlænger du motorens levetid og får mere trækkraft. Motorrens tilbydes til alle biltyper, mærker og modeller – uanset om det er benzin eller diesel. Kontakt værkstedet for et godt tilbud til motorrens af netop din bil.

5. Dit eget kørselsmønster kan gøre en forskel
Du kan spare både penge og brændstof – og derfor også miljøet for unødige belastninger – hvis du undgår at køre med for høje motoromdrejninger. Hvis du f.eks. vil bremse langsomt for at stoppe, kan du slippe speederen, mens bilen er i gear i stedet for at træde på bremsen. Herved lukkes der i de fleste biler for brændstoftilførslen – og du kører dermed mere bæredygtigt. Hold i øvrigt øje med de øvrige trafikanter, hold afstand og undgå for mange bratte opbremsninger - og kør i et jævnt tempo. Også for din sikkerheds skyld.

Få flere tips hos dit lokale AutoMester E+ værksted.