For værksteder

Login til Medlemssiden

Vil du vide mere om at være AutoMester værksted?

Bliv AutoMester

Hotte tips til kolde dage

Det danske vintervejr er, trods meteorologernes anstrengelser, mildt sagt uforudsigeligt.

Del på

Bilspor I Sneen Stor

Mens vores naboer i den nordlige del af Skandinavien begynder at tænke i snekæder, pigdæk og motorvarmere – er det nogle lidt mere nuancerede udfordringer, der møder danske bilejere.

Uanset om vi får sne og frost i den kommende vinter, eller om den bare bliver fugtig og mild, kan en smule forberedelse sørge for, at du og din bil kommer bedst muligt igennem den kolde årstid.

En kold vinter med frost og kulde sætter naturligvis mest fokus på gode vinterdæk – mens den milde vinter ofte betyder større problemer med fugt, kondens og rust. Her får du en stribe tips til vinterklargøring.

Batteri
Et fuldt opladet batteri er din bedste sikring mod en modløs og afkræftet motor. Få kontrolleret batterispændingen inden vejret bliver rigtig koldt. Mange biler kører rundt med et batteri, der kun er 50-70% opladet, og kapaciteten falder generelt i takt med temperaturen.

Vinterhalvåret betyder nemlig et ekstra stort strømforbrug til lys, elruder, ventilationsanlæg, sædevarme og vinduesviskere. Derfor er det vigtigt at få tjekket, at batteriet er i topform, at kabelforbindelserne til batteriet er rene – og at generatorens drivrem er korrekt justeret og uden revner.

Kølesystem
Tjek, om din kølervæske er beskyttet mod frost. Hvis vi får en hård vinter, skal kølesystemet kunne modstå temperaturer ned til -25 til -35 grader.

Vindusviskere og forrude
Vinduesviskerne skal sikre dit udsyn. Det er selvfølgelig altid vigtigt, men i praksis er der mere brug for viskerne og mere slitage på dem om vinteren. Vejsnavs og salt og eventuelt sne kan genere. Beskidte ruder kombineret med en lav vintersol kan gøre det vanskeligt at se klart.

Frost og rim kan også skade viskerbladenes gummi. Sørg for, at dine viskerblade er i god stand, da det forbedrer sikkerheden. Det koster meget lidt, set i relation til sikkerhedsgevinsten.

Reparation og forsegling af småskader
Lakken beskytter din bils karosseri på de synlige dele. En grundig rengøring og vask, gør det lettere at opdage eventuelle lakskader. Sørg for at få skaderne udbedret med en lakstift og en efterfølgende voksbehandling og lakforsegling.

Det kan altid bedre betale sig at forebygge ved at reparere småskader end at helbrede en hårdt korrosionsangrebet bil.

Rustbeskyttelse og vask
Dansk vintervejr med svingende temperaturer omkring frysepunktet, giver optimale betingelser for rustangreb på bilens karrosseri. Salt, fugt og kondensvand hører med til dagens orden.

En rustbeskyttende undervognsbehandling bør udføres regelmæssigt for at forhindre korrosion. Hvor tit det skal gøres afhænger af bilmodel, bilens alder, brug og stand. Hyppig bilvask og undervognsskylning fjerner naturligvis også salt og snavs.

Vintertjek hos din lokale AutoMester

Knap 400 AutoMester-værksteder over hele landet står klar til at hjælpe dig og din bil med at tackle vinteren uden unødvendige forhindringer. Giv din bil den bedst mulige start på den kolde sæson ved at besøge dit lokale AutoMester-værksted.

Book tid
Book Tid Large 2X

Flere tips og tricks

Trustpilot