For værksteder

Login til Medlemssiden

Vil du vide mere om at være AutoMester værksted?

Bliv AutoMester

Batteriet er din bils hjerte

Tysk undersøgelse baseret på 4 millioner nedbrud viser alarmerende tendens. Hvert tredje nedbrud på personbiler skyldes batteriet.

Del på

Motorhjelm Åben Dame 02C06520

Engang var bilbatterier en overset komponent i bilerne, men tiderne har ændret sig.

I dag spiller bilens batteri en afgørende rolle, da moderne biler er fyldt med avanceret elektronik. Bilens batteri er nu hjertet, der holder alt i gang.

 

Moderne biler kræver kvalitetsbatterier

Moderne biler er udstyret med hundredevis af avancerede sensorer, sikkerhedssystemer og andre elektroniske funktioner, der bruger strøm. Nogle af disse funktioner er aktive under kørslen, mens andre kræver strøm hele døgnet.

Dette øgede elektroniske pres på bilbatterier gør det nødvendigt at stille højere krav til batteriernes kvalitet og ydeevne.

33 % af alle nedbrud skyldes batteriet 

I 2013 lavede ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil- Club) en undersøgelse af årsagen til nedbrud på vejene. ADAC er det tyske svar på FDM og er med over 18 millioner medlemmer Europas største automobilklub. Resultatet var mildt sagt overraskende.

En tredjedel af alle nedbrud skyldes batteriet. Til sammenligning udgjorde bremsefejl 2,3% og dæk 6,9%.

Få tjekket dit batteri inden feriesæsonen

Efter en lang og hård vinter kan dit bilbatteri være udmattet. Mange tror, at hvis vinteren er overstået, kan det gamle batteri godt klare en sæson mere, men det er en risikabel antagelse. Vi tilråder at få tjekket batteriet efter vinteren. Måske har det ekstra forbrug i vinteren tappet dit batteri for de sidste kræfter, og der er intet, der er mere irriterende end at sidde fast på en bjergvej i Sydeuropa med et dødt batteri og vente på vejhjælp. 

Kilde: AutoMesters magasin Bedre Kørende nr. 4

Undgå frustrationer

Kig forbi din lokale AutoMester og lad ham tjekke strømforholdene før den nye feriesæson. Tjek og eventuelt udskiftning af batteriet er en meget lille udgift – og giver dig og din familie forøget sikkerhed på vejen.

Book tid
Book Tid Large 2X

Flere tips og tricks

Trustpilot