For værksteder

Login til Medlemssiden

Vil du vide mere om at være AutoMester værksted?

Bliv AutoMester

82% af alle bilulykker i Europa sker under dårlige vejrforhold – Vejledning til sikker kørsel i dårligt vejr

I de vintermåneder, hvor mørket dominerer vores veje, er det essentielt at være opmærksom på din bils lys og belysning.

Del på

82 Procent Af Alle Bilulykker I Europa Sker I Moerke Hd

Mørkere og koldere tider kræver særlig opmærksomhed på bilens lys og belysning.

I de vintermåneder, hvor mørket dominerer vores veje, er det essentielt at være opmærksom på din bils lys og belysning. Mørket giver en række udfordringer for bilister, da manglen på lys gør det vanskeligt at opdage forhindringer på vejen. Derudover kan dårligt lys medføre træthed og nedsat opmærksomhed, hvilket øger risikoen for ulykker.

Statistikker viser, at 82% af bilulykker i Europa finder sted under dårlige vejrforhold, heraf 60% om natten og 22% i dagslys. Med alderen stiger behovet for mere lys, da hornhinderne bliver mørkere, og derfor er det afgørende at have tilstrækkelig belysning for at opretholde sikkerheden.

Forskellige belysningsmuligheder: Halogen, xenon eller LED?

Hidtil har H4-pærer domineret bilens forlygter, men der er nu flere teknologier at vælge imellem. De mest almindelige er halogen, xenon og LED, hver med deres fordele og ulemper.

Halogen

Halogenteknologien har været kendt i årtier og er stadig populær. Moderne halogenpærer som H4 og H7 tilbyder øget lysstyrke og har en betydelig indvirkning på vejsikkerheden. Philips X-tremeVision+ 130% pærer, for eksempel, giver op til 130% mere lys og en lyskegle, der strækker sig op til 130 meter forbedrer synligheden og øger reaktionstiden på vejen.

Xenon 

Xenonlygter er kendt for deres kraftige og klare belysning. De giver føreren et fremragende nattesyn og findes ofte som standardudstyr i nye biler. Dog kan installation af xenonlygter på ældre køretøjer være dyr og teknisk kompliceret. Lovgivningsmæssige udfordringer og høje omkostninger kan afskrække nogle bilister.

LED

LED-lyskilder bruger dioder til at generere lys og er kendt for deres effektivitet og lange levetid. Mens LED-lygter er populære i nogle nye biler, kan de kun bruges i instrument- og kabinebelysning og er ikke tilladt i forlygter og andre primære lygter.

Uanset hvilken lyskilde du vælger, er det vigtigt at sørge for, at de passer til din bils specifikke lysenhed. Blending af teknologier kan have uforudsigelige resultater og påvirke sikkerheden negativt.

(Kilde: Philips Automotive)

Få professionel vejledning hos din lokale AutoMester

Hvis du er usikker på, hvilken lyskilde der passer til din bil, eller hvis du ønsker personlig rådgivning, kan du altid kontakte din lokale AutoMester. Deres eksperter kan hjælpe dig med at træffe det rigtige valg, så du kan køre sikkert i de mørke vintermåneder.

Book tid
Book Tid Large 2X

Flere tips og tricks

Trustpilot